Foto: Bodil Ljungberg/SVT

Lager brann i Stora Skedvi

Uppdaterad
Publicerad

En lagerbyggnad i Stora Skedvi brann på tisdagseftermiddagen.

En silo och delar av en större lagerbyggnad förstördes vid en brand i Stora Skedvi i eftermiddags. SOS fick larm om branden kl 15.09. Det är lagret till brödfabriken som har eldhärjats.

Vid 17-tiden sa räddningsledaren Anders Strömberg till SVT:s utsända att man då jobbade med att säkra skorstenen så att den inte ska rasa.

– Vi försöker också se till så att inte elden tar sig även i den del av byggnaden som hittills har klarat sig. Det är där som brödlagret finns, men det är troligen redan både rök- och vattenskadat.

Vägarna vid brandplatsen stängdes av under räddningsarbetet på grund av rasrisk.

Brandorsaken är okänd. Vittnen har berättat att det börjat brinna i den övre delen av silotornet. En undersökning av vad som orsakade branden kan dröja.

– Brandresterna måste svalna, kan nog dröja ett tag innan vi kan dra slutsatser om eventuella orsaker, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt. 

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.