Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se bilderna från branden på Skogsbo skola i Avesta i januari Foto: Niklas Hagman

Misstänkt mordbrand på Skogsbo skola i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Det brann under torsdagskvällen på Skogsbo skola i Avesta. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Larmet om en brand i Skogsbo skola kom strax efter klockan 20 på torsdagskvällen. Det brann då på en vind och i taket på en av byggnaderna. Det var kraftig rökutveckling på platsen och räddningstjänsten tog hål i taket på flera ställen för att komma åt glödbränderna.

Vid 21-tiden uppgav räddningsledare på plats att branden, som spridit sig till isoleringen, var svår att komma åt och att de rev väggar inne i byggnaden för att lättare komma åt branden.

Polisen utreder mordbrand

Polisen kan inte se någon naturlig förklaring till att det har börjat brinna i skolbyggnaden och man har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Det finns ingen misstänkt i nuläget och enligt polisen har ingen person skadats.

Treornas klassrum rökskadat

Skolans rektor Sara Eriksson berättar på fredagsmorgonen att det är i taket till i huset där treorna har sin undervisning som det har brunnit. Men lågorna har inte tagit sig ner i klassrummen och korridorerna, däremot har de lokalerna rökskadats och därför flyttas eleverna till en början till andra hus på skolområdet.

Vad tänkte du igår kväll när du fick höra om vad som hände på skolan?

– Att det är otroligt tragiskt att en skola brinner, blandat med praktiska tankar om hur vi ska lösa det, säger rektorn Sara Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer