En villa står i brand i Arkhyttan. Foto: SVT/Anders Hansson

Brand i tvåvåningshus – en person hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En tvåvåningsvilla Arkhyttan utanför Stora Skedvi står i brand och har totaltförstörts. En person har hittats död.

Det var på torsdagskvällen vid 17-tiden som larmet kom in till SOS Alarm. Enligt de första uppgifterna om branden skulle en person vara kvar i huset och rökdykare menade först att huset var tomt, men strax innan 19 kunde man berätta att en man har hittats död i huset.

– Hela huset är övertänt och villan är totalförstörd, säger SVT Nyheter Dalarnas reporter Anders Hansson på plats.

Villan står i ett mindre villaområde och under släckningsarbetet har det funnits oro för att elden kunde sprida sig till grannen, men räddningstjänsten säger nu att det inte finns någon spridningsrisk.

En villa står i brand i Arkhyttan. Foto: SVT/Anders Hansson

På fredagmorgonen uppger polisen att räddningstjänsten arbetat på platsen under natten och att man tvingades larma efter en extra tankbil då det börjat ryka kraftigt. Även vid 08-tiden på fredagen ska det ha börjat brinna igen. Vid lunchtid på fredagen meddelar Kårchefen i Stora Skedvi, Johan Landenberg att de lämnat brandplatsen.

–Vi har avslutat och det står under bevakning. Det tog sig i rasmassorna igen tidigare, det är svårsläckt på djupet, berättar han.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av platsen så snart det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.