Brand på restaurang i Falun utreds som mordbrand – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer omhändertogs för kontroll av rökskador efter att en brand brutit ut på en restaurang i Falun under måndagkvällen. Under natten blossade branden upp igen och en person är nu anhållen misstänkt för mordbrand.

Larmet kom in 17.58 på måndagskvällen.

– När vi kom hit var rökutvecklingen omfattande, säger Johan Wahrén, räddningsledare på räddningstjänsten Dala Mitt.

Räddningtjänsten arbetade med att släcka branden, som spridit sig till ventilationssystemet och till takkonstruktionen, under flera timmar.

Vid 03-tiden under natten kom återigen larm från samma restaurang. Då hade branden tagit sig på nytt och ytterligare en insats drog igång.

Restaurangen har fått kraftiga eld- och rökskador.

Polisen utreder branden som misstänkt mordbrand. En person har gripits och anhållits misstänkt för brottet.

– Gripandet skedde under kvällen igår, berättar vakthavande befäl hos polisen, Rasmus Eriksson på tisdagsmorgonen.

Bensinmack håller stängt

Till en början fanns spridningsrisk till en intilliggande bensinmack som under tisdagen håller stängt på grund av branden, men räddningstjänsten lyckades få branden under kontroll.

– Ett tag var vi inne på att vi kanske skulle gräva av byggnaden och göra en brandgata där men det klarade vi oss utan att göra, säger räddningsledare Stefan Olsson som har varit på plats under morgonen för eftersläckningsarbete.

Så här sa instasledare Johan Wahrén om läget vid branden under måndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.