Brand på hotell i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit på ett hotell i Borlänge. Hotellet utrymdes och röken spred sig över hela hotellet.

Det var strax efter midnatt, natten mot söndagen, som larmet kom om en brand på ett hotell i centrala Borlänge. Inringare hade sett rök från ett av hotellets rum och två styrkor från räddningstjänsten, polis och ambulans larmades till platsen.

– Det var en fullt utvecklad brand i ett av rummen. Vi hade rökutveckling till två våningsplan, berättar Daniel Larsson, vakthavande befäl hos Räddning i Samverkan.

Även angränsande utrymmen till hotellet ska ha rökskadats.

Gästerna kunde inte återvända

Hotellet hade 18 rum och samtliga rum behövde utrymmas vid branden. Ingen av gästerna har kunnat återvända till sina rum.

– I samband med att räddningsinsatsen avslutades så bistod vi med att hämta gästernas tillhörigheter, berättar Larsson på söndagsmorgonen.

Ambulans fanns på plats och enligt räddningstjänsten kontrollerades en person. Det är oklart om personen förts till sjukhus.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet

Polisen har spärrat av det aktuella rummet och upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. En undersökning av brandplatsen kommer att göras så snart det är möjligt, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.