Ambulans och räddningstjänst är på plats vid industrin i Fors. Foto: SVT

Brand vid Stora Enso i Fors – ”Branden gick aldrig in i själva byggnaden”

Uppdaterad
Publicerad

Vid sjutiden på måndagsmorgonen larmades om en brand vid Stora Enso i Fors utanför Avesta. SOS Alarm uppger att det ska handla om en kabelbrand i pannhuset – tio meter upp på byggnaden.

Initialt var sex enheter från räddningstjänsten på plats samt två ambulanser.

– När räddningstjänsten kom fram var det en kabelbrand på utsidan av en byggnad ungefär tio meter upp. Branden gick aldrig in i själva byggnaden, säger Joakim Blomberg på SOS Alarm.

”Ingen person kom till skada”

Strax innan klockan 10 hade alla enheter från räddningstjänsten lämnat platsen och lämnat över efterbevakningen till Stora Ensos personal på plats.

”Ingen person kom till skada. Det är i dagsläget oklart vad som orsakade olyckan, utredning pågår. Återställning för omstart av produktion pågår.”, skriver Stora Enso i ett mail.

Medarbetare höll branden i schack

Enligt Stora Enso var det en högspänningskabel som brann och företaget uppger att två medarbetare höll branden i schack tills räddningstjänst var på plats.

”Vi ser allvarligt på detta och vi kommer att vidta åtgärder för att förebygga att något liknande händer igen.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer