Brist på studentlägenheter

Uppdaterad
Publicerad

På måndag är det upprop på högskolan Dalarna och fortfarande saknar en del studenter boende.

För att hjälpa studenterna att skaffa bostad har Högskolan Dalarna tillsammans med Tunabyggen i Borlänge och Kopparstaden i Falun i år tillsatt en studentbostadskoordinator som hjälper till med att få fram boenden.

– Vi behöver alla rum och lägenheter vi kan få just nu då både Tunabyggen och Kopparstaden inte har fler studentrum, säger Alexandra Repikava studentbostadskoordinator.

Högskolan Dalarna

Måste bygga fler lägenheter

Varje år uppstår den här situationen och studentkårens ordförande är nu kritisk till riksdag och regering.

– Om man utökar utbildningsplatserna så måste man tänka ett steg längre och se till så att kommunerna kan bygga fler bostäder, säger Tom Edoff ordförande i Dalarnas studentkår.

Planera tidigare

Men Alexandra som nu jobbar för fullt med att få fram boenden tycker att man bör börja planera tidigare för att ta emot studenterna.

– Man har ju statistik på hur många som kommer in och hur många som får bostad och därför bör man kunna börja planera tidigare för att se till att det finns bostäder, säger Alexandra Repikava studentbostadskoordinator.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet