I klippet berättar filmaren Jack Walton om arbetet med dokumentären. – Vi berättar vad som hände och vad som gick fel. Foto: SVT

Brittisk tv-kanal gör dokumentär om broraset i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Ett filmteam från Storbritannien håller just nu på med en dokumentärfilm om broraset i Ludvika 2017 som ska visas över hela världen.

Det var den 13 juli som ett pågående brobygge vid Kajbron i Ludvika rasade och tolv personer skadades, varav sex allvarligt. Skanska, som ansvarade för brobygget, tillsatte en intern utredning efter olyckan där man bland annat konstaterade att en ställning på bygget var underdimensionerad.

Sänds nästa år

Den här händelsen ska nu bli film. Ett brittiskt TV-bolag håller just nu på och gör en dokumentär om broraset som kommer att visas på TV-kanaler över hela världen och där några av SVT medarbetare blivit intervjuade.

Broraset i Ludvika

Se klippet där dokumentärfilmaren berättar om arbetet – ”Vi berättar vad som hände och vad som gick fel”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet