• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Brynäs inleder samarbete med Unicef

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF ingår ett samarbete med Unicef. Klubben är därmed första ishockeyklubb i världen som samrabetar med världens största barnrättsorganisation

Brynäs IF inleder ett unikt samarbete med FN-organet Unicef.

Samarbetet sträcker sig över fem år och Brynäs blir därmed den första ishockeyklubben i världen som somarbetar med Unicef. Tidigare samarbetspartners är bland andra fotbollsklubbarna Manchester United och FC Barcelona.

– Vi är mycket stolta att nu inleda ett samarbete med en så anrik klubb som Brynäs. I Sverige har ishockey en stark ställning och därför var valet av idrottsgren naturligt, säger Per Westerberg, vice generalsekreterare på Unicef.

Både lokalt och internationellt arbete

Samarbetet innebär att Brynäs och Unicef nu ska använda sina varumärken för att tillsammans arbeta för barns rättigheter, enligt ett pressmeddelande. Arbetet ska ske på både det lokala planet och internationellt.

-Vi är såklart otroligt glada och stolta att Unicef väljer oss som samarbetspartner utifrån vår verksamhet och våra värderingar, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.