Föräldrar använder mobilen inför BVC-besöken

Uppdaterad
Publicerad
BVC-appen är ett verktyg för föräldrarna för att hitta allmän information från sjukvårdsupplysningen 1177.

Sjukvårdsrådgivningen 1177 lanserar nämligen en BVC-app, som föräldrar kan ladda ner, för att få mer information och egna kurvor för sitt barn.

– Jag tycker appen är bra och tror det kan finnas ett behov eftersom föräldrar använder mobilen mer och mer, säger Gerd Olsson, som är samordnare på barnhälsovårdsenheten i Landstinget Gävleborg.

BVC-appen är ett verktyg för att hitta allmän information från sjukvårdsupplysningen 1177, om allt som har med de första barnåren att göra, sjukdomar, vaccinationsprogram, barns utveckling, bvc-besökens innehåll osv. Men också ett sätt att sammanställa personlig information om just sitt eget barn, göra viktkurvor, bocka av gjorda vaccinationer och besök. Men barnhälsovården kommer inte själva att använda BVC-appen.

– Appen kommer inte ersätta besöken och vi kommer inte använda den direkt utan fortsätter med boken vi har i dag, säger Gerd Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer