Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med och se bygget av den nya paviljongen i klippet! Foto: Gunilla Wikström/SVT

Byggelever i Grängesberg ger paviljongen i Ludvika stadspark ett ansiktslyft

Publicerad

Den gamla paviljongen är något av ett landmärke i Stadsparken i Ludvika. Men den är i stort behov av upprustning och nu ska den återfå sin forna glans med hjälp av byggelever.

– Det är en ära att får vara med och bygga paviljongen, säger Mohamad Zamar som går byggvuxutbildningen.

Paviljongen byggdes 1934 i Stadsparken i Ludvika. Nu är det dags för en upprustning och det är elever på bygg och anläggnings-programmet samt byggvux, som bygger enligt originalritningar.

Paviljongen ska tillgänglighetsanpassas

Byggandet pågår just nu inne på Malmenskolans bygghall i Grängesberg.

– Vi kommer att bygga själva paviljongen inne i hallen sedan rivs den och byggs upp igen inne i Stadsparken, säger Anders ”Blomman” Blomkvist som är projektledare för byggeleverna.

Arbetet inne i själva Stadsparken kommer att dra igång när sommarens arrangemang är avslutade, och tanken är att den ska vara färdigbyggd innan vintern. Det som blir kvar av den gamla är de svarta pelaren och paviljongen kommer också att tillgänglighetsanpassas under ombyggnationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.