Foto: SVT

Bygget av Borlänge ridhus skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget rekordstort ridhus vid Rommetravet i Borlänge. Finansiären har dragit sig ur. Men kommunen lovar att ändå bygga, ett mindre ridhus.

Det har bara gått några veckor sedan ordförande i fritidsnämnden i Borlänge, Ola Brossberg meddelade att ett av Sveriges största ridhus snart skulle börja byggas. Men planerna har nu tagit en oväntad vändning. Den finansiär som skulle bekosta det nya ridhuset har dragit sig ur.

– Finansiären har dragit sig ur. Du får fråga honom varför, säger Ola Brossberg, orförarnde i kultur- och fritidsnämnden i Borlänge kommun.

Men eftersom ridhuset stått högt upp bland kommunens prioriteringar under lång tid så lovar man nu att ett ridhus ändå kommer byggas.

– Det blir ett mindre ridhus för kanske 20-25 hästar för cirka 8-10 miljoner säger Ola Brossberg.

Kommunfastigheter har nu fått i uppdrag att räkna på detta samt också se till att en ny upphandling kommer till skott. Förhoppningen nu är att ett nytt ridhus kommer att stå klart innan nästa sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.