Redan för två år sedan var Ola Brossberg (S) optimistisk runt byggstarten, och han menade då att tjejer inte får lika mycket pengar som killar för sin idrottsutövning. Foto: SVT, Anders Hansson

Bygget av ett nytt ridhus i Borlänge fortsätter att dröja

Uppdaterad
Publicerad

Det går trögt med bygget av det nya ridhuset i Borlänge. Frågan har varit aktuell under många år, och trots att kommunfullmäktige beslutade om ett nybygge redan förra året så har det fortfarande inte kommit igång.

Det är intill Romme travbana som det nya ridhuset ska byggas. Beslutet togs i september förra året och pengamässigt är frågan också i mål. 30 miljoner kronor ligger och väntar på att få förvandlas till ett ridhus och i de tre hemlösa ridklubbar som finns idag är detta förstås efterlängtat. Så har det varit i många år vilket fritidsnämndens ordförande är väl medveten om.

– Det här har varit föremål för fritidsnämnden länge och jag gläds åt att det är en upphandling på gång och att det blir verklighet snart, säger Ola Brossberg (S) ordförande i fritidsnämnden i Borlänge.

Men det lovade du redan för ett par år sedan?

– Jag vet, det är bekymmersamt att det har varit så. Men av olika anledningar så har det gått käppar i hjulet i det här, säger Ola Brossberg.

Redan för två år sedan var Ola Brossberg optimistisk runt byggstarten, och han menade då att tjejer inte får lika mycket pengar som killar för sin idrottsutövning.

Dyr hyra enligt klubbarna

Just nu är det diskussioner om vad hyran ska bli och ridklubbarna tycker att det är i dyraste laget. Det är bara en av frågorna som verkar sinka projektet just nu, en annan är att det byggs så mycket i Sverige just nu att ingen byggfirma verkar finnas ledig för att ta sig an bygget.

– Vi hoppas naturligtvis att det står klart 2018, säger Ola Brossberg.

TV: Se inslaget om det fördröjda bygget av ridhuset i Borlänge här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.