C: ”Något av en nystart”

Uppdaterad
Publicerad

Lösningen med allianspartier som får stöd av vänstern kom sig av att allianskonstellationen som den ser ut nu är den största. Detta efter att Centern bytt sida i blockpolitiken.

– Det blir något av en nystart, dels får vi ett nytt politiskt styre, och även en ny tjänstemannaledning eftersom vi har en ny kommundirektör som börjar om några veckor, säger Joakim Stork (C).

På frågan om vad faluborna kan vänta sig för skillnad i styret av kommunen svarar han:

– Vi behöver jobba hårdare med de sociala frågorna och företagsfrågorna, att minska utanförskapet och att vara mer fokuserade när det gäller hållbarhetsarbetet, vi har en enorm klimatutmaning att anta, säger Joakim Storck (C), och fortsätter:

– Vi står inför tuffare utmaningar, ekonomiskt och även globala utmaningar, världen förändras och det blir svårare och svårare att leda och utveckla en kommun tror jag, säger Joakim Storck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.