Calle Halfvarsson är taggad inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Det är sex månader kvar till skid-VM i Falun och hemmahoppet Calle Halfvarsson har haft en sommar med bra förberedelser.

– Träningen har flutit på och jag har kunnat träna på precis som jag planerat säger Calle. 

– I år har jag ökat på träningsdosen och lagt mycket fokus på styrka både genom att tillbringa mer tid på gymmet men också kört mycket stakträning på rullskidor.

Calle har hunnit bli 25 år och är född i Sågmyra utanför Falun, så vinterns VM kommer med all säkerhet att bli ett av Calles starkaste minnen när han blickar tillbaka på sin karriär.

– Jag hoppas det kommer mycket hemmapublik. Det är kul om folket här hemma vill komma och hejar säger han.

Under förra säsongen blev det både besvikelse och glädje. OS blev en mardröm med en magsjuka som ställde till det. Men tidigare under säsongen, på Tour de Ski, vann han sin första världscuptävling och dessutom var han trea på för-VM på hemmaplan i Falun, vilket gett honom självförtroende inför mästerskapen i februari nästa år.

– Det är klart att pallplaceringarna är viktiga, då vet jag att jag kan slå hela världseliten vilket också får man att tro på medalj här hemma.

Vilken är din målsättning ?

Minst en medalj, blir det fler är det en bonus och blir det guld är det en superbonus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.