Cannabis för 8 miljoner kronor odlades på gården i södra Dalarna

Publicerad

Det var en närmast industriell framställning av cannabis som mötte polisen när de klev in i en lada på en gård i i södra Dalarna.

Tillslaget gjordes den 4 augusti 2018 och polisen beskriver hur det brummande ljudet från det 2 ton tunga elverket som drev anläggningen hördes ända ut till en vandringsled som löper utanför fastigheten upp mot skogen. Den ensliga gården verkar enligt polisens misstankar ha köpts och renoverats enbart med ett syfte – storskalig produktion av cannabis.

Värde på nästan 8 miljoner kronor

Totalt växte 1 562 plantor inne i ladugården vilket enligt Nationellt forensiskt centrums (NFC) uträkningar skulle ha gett 79 kilo cannabis efter skörd. Värdet på narkotikan beräknas till 7,9 miljoner kronor.

Rättegången mot de sju män som på olika sätt misstänkts ha varit delaktiga i cannabisframställningen pågår under elva dagar utspridda under hela juni. Samtliga inblandade förnekar brott.

Starta klippet ovan för att se vad som mötte polisen när de slog till mot gården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer