Foto: Jessica Gow/TT

Cecilia Forss släpper barnbok

Publicerad

Skådespelare och nu även barnboksförfattare – snart släpper falubördige Cecilia Forss sin första bok.

Boken heter Fislandet och handlar om Märta som går i första klass och är intresserad av fisar, som hon samlar i olika burkar – tills mamma och pappa tycker att det får vara nog med hennes hobby.

Fascinerades av tabut

Cecilia Forss berättar att idén till boken har funnits i flera år. Hon fascinerades av tabut kring ämnet och hade dessutom märkt att flera i hennes närhet, både barn och vuxna, faktiskt led av magproblem.

– Kanske finns tabut just på grund av den skam som fisar för med sig. Min bok lyfter i alla fall den problematiken. Jag märkte också att det fanns en stor källa till humor i hela fis-problematiken, vilket gjorde det ännu roligare.

”Det känns enormt befriande”

Skriva är någonting som Cecilia alltid har gjort, men bara för sig själv – vilket gör att den här boken betyder extra mycket. Hon beskriver skrivarprocessen som rolig och att känslan av att ens idé tas på allvar och blir verklighet har varit en stor källa till glädje.

– Det känns både läskigt men också enormt befriande för själen att få ge ut någonting som kommer inifrån. Precis som en fis, säger Cecilia och skrattar.

LÄS ÄVEN: Cecilia Forss nominerad till guldbagge

Cecilia Forss

Visa

Cecilia Forss föddes 1985 i Falun men bor nu i Stockholm.

Hon har bland annat varit med i långfilmen I rymden finns inga känslor, där hon fick sitt stora genombrott. För rollen nominerades hon till en Guldbagge för bästa biroll. Hon har också haft rollen som Cindy i Icas reklamfilmer.

I ... debuterar hon som barnboksförfattare med boken Fislandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer