Foto: SVT/arkivbild

Charlotte Kalla längtar till Falun

Uppdaterad
Publicerad

Efter Tour de Ski ser den svenska längdstjärnan fram mot andra halvan av längdvärldscupen och särskilt till Skidspelen i Falun.

– Jag är supertaggad och det ska bli jätteskoj med turnéer i Norge, Sverige och Finland innan det är dags för avslutningen i Kanada, säger Charlotte som längtar extra mycket till Faluns tävlingsbanor 13-14 februari.

Hur känns det efter touren? 

Vinterstudion

– Det känns bra. Framförallt har det varit skönt att vara hemma igen efter att ha varit på resa sedan 3 december. Det som skvallrar om att touren satte sina spår är att jag lätt sov 10 timmar per natt de första dagarna i min egen säng och att jag säkert hade kunnat blåsa på ännu längre om jag inte ställt väckarklockan, säger Kalla till langd.se

– Det är alltid inspirerande att få tävla hemma i Sverige och med det publikstödet som brukar vara på Lugnet. Falun är även en ort där jag har många härliga minnen från, och med framgångarna nu senast från VM på näthinnan längtar jag extra mycket till Faluns tävlingsbanor.

Vad tycker du om publiken i Falun? 

– Det brukar vara en härlig stämning utefter banan och många som tar chansen att komma ut och uppleva tävlingarna på plats. Det krävs rätt mycket folk för att fylla upp publikområdet kring stadion så publiken är superviktig för att skapa stämningen.

Vad tycker du om banorna i Falun? 

– De är fina, utslagsgivande och jag gillar de nya bansträckningarna som skapades inför VM.

Vilket eller vilka är dina starkaste minnen från Falun? 

– Folkfesten under VM i Falun, förväntningarna inför VM var höga och det blev verkligen ett mästerskap utöver det vanliga. Ett fint minne att tänka tillbaka på och det innefattar mer än de sportsliga framgångar vi fick uppleva där, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet