Vissa ämnen kan få folk att tappa fattningen fullständigt. Vilka frågor är extra känsliga där du bor? När rinner bägaren över hos dig? Vilka ämnen duckar du för? Dela med dig i vår chatt! Foto: TT/arkiv.

Chatt: Vilka frågor är extra känsliga där du bor?

Publicerad

Invandring, köttkonsumtion, varg och tiggeri – det är några frågor där åsikter ofta blir extremt starka och där motståndarsidorna har svårt att mötas och föra samtal. Vilka ämnen brukar det hetta till om? Berätta i vår chatt!

Enligt forskare ökar polariseringen i Sverige i vissa ämnen. Hur låter det i dina flöden och i lunchrummet på jobbet? Finns det ämnen som bränner till extra där folk tappar sans i debatten? Och när rinner bägaren över för dig?

Dela med dig i vår chatt!  

SVT rapporterade · Vilka frågor splittrar befolkningen där du bor?

Invandring, köttkonsumtion, varg och tiggeri – det är några frågor där åsikter ofta blir extremt starka och där motståndarsidorna har svårt att mötas och föra samtal. Enligt forskare ökar polariseringen i Sverige i vissa ämnen. Hur låter det i dina flöden och i lunchrummet på jobbet? Finns det ämnen som bränner till extra – där folk tappar sans i debatten?  
Hej i chatten! Kul att så många är inne och skriver. Fortsätt gärna med det. Vill dock påminna om våra regler i kommentarsfält. Allt för svepande eller generaliserande kommentarer är inte okej i tråden här. Det är inte heller okej med personpåhopp eller rasism. Lägger en länk till kommenteringsreglerna här; 
 
11.16
Att ekonomin är ansträngd pga den höga invandringen och hur politikerna hanterar situationen.

-Magnus
11.18
Sveriges största problem är invandringen och då är man rasist, samt narkotikan detta är olösligt sorgligt men sant. Politiskt misslyckande.

-Thomas
11.27
Invandringen. Många är lågt utbildade här, men "vet" hur allt är. Att fråga efter källor och andra bevis möts av förakt. Då blir diskussionen svår att fortsätta, vill jag lova.

-Malin
11.54

Invandring, vi är inte så många svenskar kvar här, det finns en dåld rasism, gängbildningar en grannes hund kastade dom sten på, blev själv erbjuden narkotika... Man går inte ut på kvällen tyvärr. 

- Nisse

13.29
Att se hur sin omgiving ser ut på jax i borlänge. Alla i vita medelklassen som bor i helvita områden, typ övretjärna, hagalund -Tycker man är rasist om man är emot mer invandring. Låt dom i borlänge kommunstyrelse bo på jax eller tjäna ängar.. Få se om dom tycker lika efter 6 månader!

-Jocke
13.30
Invandring samt narkotikan är två frågor som jag uppfattar som "svårdiskuterade".

-Erik
14.17
Skolnedläggning

-Inflyttad
14.39
Politik, personer förstår inte och vill inte förstå att politik är mer än ett singulärt spektrum, att olika partier har fler dimensioner än bara en. Detta gör det väldigt volatilt ämne att diskutera.

-Axel

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer