Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Chatt: Vilket är ditt bästa eller värsta dansminne?

Uppdaterad
Publicerad

Danssommaren i Dalarna är i full gång – Dansbandsvecka i Malung, problem för lokala arrangörer, men också dansglädje. Vilket är ditt bästa – eller sämsta dansminne?

Vilket är ditt bästa – eller värsta – dansminne?

Pinnat inlägg

Tack för alla härliga dansminnen som ni delat med oss!

Nu stänger vi ner chatten för kommentarer - trevlig söndag.

Pinnat inlägg

Larz-Kristerz, Sannex och Donnez har delat med sig av sina dansminnen - och även flera andra. Har du något speciellt minne att dela med dig? Skriv till oss här i chatten!

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Det höll på att bli svettigt för Donnez att ta sig till Malung förra året - Daniel "Putte" Högå Thofvesson från bandet berättar mer i klippet:

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Andreas Olsson, som spelar i dansbandet Sannex, har ett favoritställe att spela på där spelningen oftast slutar med ett bad:

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Dansbandet Larz-Kristerz från Älvdalen delar ett dansminne som gjorde att det plötsligt blev bråttom inför en spelning i Norge:

Ernst Åman • Mitt värsta minne från dansbana 2.Lasse Stefans spelade då ett stort gäng icke dansare blockerade banan framför scenen vilket gjorde dansupplevelser till ett fiasko.

Jakob • Värsta dansminne:
Armbåga min danspartner i nyllet

Bästa dansminne:
Träffade min första flickvän på dans
(Ej samma tjej)

Anders Wallström • Det var på Mogenlogen i Luleå på 87 tror jag och som gästrike skulle man tro att det skulle bli en lugn kväll men vad jag bedrog mig för när första läten började så blev jag uppbjuden och var jag inte snabb att bjuda själv så blev jag det på en gång hela kvällen - Ett väldigt fint minne av Luleå

Frida • På dansveckan i Malung ifjol på bana 3. Underbar kväll med bästa vännen och pojkvännen.

Gittan o Rolf • När vi träffades i Säterdalen och dansade på 80 talet!

Christer. • På Granbacken i Löberöd när jag blev uppbjuden av en dam 7 gånger och en annan 4 gånger. Osv Detta tyckte jag var trevligt.

Lovisa • Mitt bästa dansbandsminne var på lilltorpet i Falun när jag upptäckte att min stiliga kavaljer hade uppklippta innerfickor på framsidan av byxorna! Karlar ta lärdom, blev en oförglömlig upplevelse!;)

Niclas Appelquist • Bästa var Sannex o Perikles sista set påen kväll i Juli i Ullared 2023 o även Casanovas sista set men Sannex va stråt vassare o öven Perikles de va en kväll att minnas!!!

Mia l • Dansa med en riktig stillig kille plötsligt flög jag i golvet hela sulan på min ena sko hade lossnat så de tog tvärstopp och en duns i golvet såklart. Killen gick trodde väll jag va drucken men de va jag inte . Ha tänkt på de ofta och synd att jag inte fick förklara situationen. För de va verkligen en stilig prick. Så är livet

Bettan • Mina bästa dansminnen är varje gång jag träffar underbara fina Donnez dom är bara bäst både på o utanför scen . DONNEZ GUNG O MAGI 100%🧨💥❤👑

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet