Foto: Christine Olsson/TT

Chef lät Försäkringskassan betala för privat parkering

Uppdaterad
Publicerad

En chef på försäkringskassan i Dalarna har låtit arbetsgivaren betala notan för en privat bilparkering i flera år – och har dessutom själv attesterat parkeringsfakturorna.

Det var via en anonym anmälan som agerandet kom till myndighetens kännedom, som nu bör utredas vidare av personalansvarsnämnden, enligt en avdelningschef.

Trodde att parkeringen ingick i chefsrollen

Chefen ska i ett samtal ha bekräftat att han nyttjat parkeringen i tron att det ingick i hans roll som chef.

Han menar även att han inte reflekterat över rutinerna kring fakturorna och påpekar att det är ”flera parkeringar på samma faktura” samt att han har ”stora mängder fakturor att attestera”.

Parkerat för 26 000 kronor

Enligt handlingarna i ärendet uppgår de samlade kostnaderna för parkeringsplatsen till över 26 000 kronor.

Om ett avtal funnits om parkeringen skulle chefen ha förmånsbeskattats för detta, betonar den anmälande chefen. Att han själv tagit hand om fakturorna har gjort att överordnade chefer ”undanhållits insyn”, står det vidare.

Det blir nu upp till Försäkringskassans personalansvarsnämnd att avgöra om chefen ska tilldelas någon diciplinär påföljd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer