Uppgav sig för att vara polis – avvisades från klubb i Falun

Publicerad

En man nekades inträde på en klubb i Falun två gånger samma kväll då ordningsvakterna upplevde att mannen var för berusad. Mannen, som är civilanställd hos polisen, ska då ha uppgett att han var där i arbetet som polis – och ska även ha frågat efter kokain.

Enligt en anmälan till personalansvarsnämnden som nyhetsbyrån Siren tagit del av, ska mannen uppgett för vakterna att han varit utsänd av polis för att arbeta med narkotikaspaning på platsen.

Ordningsvakterna nekade dock den berusade mannen inträde, varpå han senare dök upp igen. Vid det senare tillfället avvisades mannen av polis – och då kontaktade mannen en annan polis för att ifrågasätta varför han stoppats i dörren.

Riskerar varning

Mannen har i efterhand sagt att han inte mindes händelsen till följd av berusning och menar att han vidtagit åtgärder för att liknande händelser inte ska upprepas.

Även om händelsen inträffade på mannens fritid, ser polismyndigheten allvarligt på det och menar att händelsen ”riskerar att rubba förtroendet för polisen”.

Mannen riskerar nu en varning efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.