Dalaföretaget Clas Ohlson lägger ned sina butiker i Storbritannien och Tyskland, för att satsa på e-handeln utanför Norden istället för fysiska butiker. Foto: Tomas Oneborg/TT

Clas Ohlson lägger ned sina butiker i Storbritannien och Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Clas Ohlson, som har sitt huvudkontor i Insjön, har sålt för mer pengar den senaste perioden så har resultatet försämrats. Dalaföretaget har därför beslutat om att lägga ned alla sina butiker i Storbritannien och Tyskland.

Avvecklingen av butikerna kommer enligt Clas Ohlson att beröra 150 personer. Anledningen till beslutet är att att man nu kommer att satsa på e-handel utanför Norden, istället för på fysiska butiker.

Fler butiker stängde förra året

Så sent som för ett år sedan lade Clas Ohlson även ned sina två testbutiker i Dubai. Och nu läggs alltså även butikerna i Tyskland och Storbritannien ned.

Gick med förlust

Företaget har haft verksamhet i Storbritannien i tio år men den har enligt halvårsrapporten gått med förlust. Och det test som gjorts med fyra butiker i Tyskland har visat att försäljningen inte varit så stor som önskat. 

Antalet produkter kan minska

I en kommentar till halvårsrapporten skriver vd och koncernchefen Lotta Lyrå också att företaget kan minska antalet produkter i sina fysiska butiker och ändå öka försäljningen avsevärt i flertalet katergorier. Implementeringen av den nya sortimentsstrategin ska påbörjas i januari. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.