Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Viktigt att det finns butiker på små orter” – Hör Coops vd Magnus Wåhlander om att släppa in nya intressenter i lokalerna Foto: Anders Hansson/SVT

Vd:n om butiksnedläggningarna: ”För små för att bli lönsamma”

Uppdaterad
Publicerad

Coop har haft stora förluster de senaste åren i sina butiker i Nyhammar och Boda. Därför tog de beslutet att lägga ner. Men de är ändå öppna för att låta någon annan ta över.

– Vi är förstås inte heller glada att behöva lägga ner, men vi har dragits med förluster på flera hundratusen kronor i de här butikerna och nu bedömde vi att det inte går längre, säger Magnus Wåhlander som är vd för COOP Region Mitt.

Namninsamlingar

Det har varit mycket protester i de drabbade byarna mot Coops nedläggningsbeslut, och namnlistor har lämnats över till företaget. Men det har inte hjälpt.

Finns andra intressenter

Men möjligheten finns att någon annan kan ta över butikerna. Svt Nyheter Dalarna har varit i kontakt med en intressent och Coop bekräftar att diskussioner pågår gällande bägge butikerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.