Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Samtidigt som smittan ökar så sitter folk alldeles för nära, nu måste vi ta det här på allvar så att vi inte belastar sjukvården, säger Katarina Gustavsson. Foto: Anders Hansson

Kritik mot Falukrogar efter coronainspektion

Publicerad

Ordföranden i Myndighetsnämnden i Falun, Katarina Gustavsson (KD) är starkt oroad över den syn som mötte inspektionen av coronaåtgärder på Faluns krogar den gångna helgen.

– Samtidigt som smittan ökar så sitter folk alldeles för nära, nu måste vi ta det här på allvar så att vi inte belastar sjukvården, säger Katarina Gustavsson.

I veckoslutet inspekterades samtliga krogar i Falun för att se hur de sköter sig när det gäller återgärder för att motverka smittspridning av Corona-virus.

Katarina Gustavsson (KD) är ordförande i myndighetsnämnden som ansvarar för tillsynen. Hon menar att trots att kommunen under hösten kommit med handfasta tips om hur restaurangerna ska agera för att minska smittspridning så har vissa av dem inte brytt sig om råden. Därför får en av dem betala vite om 25 000 kronor. Två andra krogar får föreläggande om att åtgärda brister.

Inga roliga papper

När SVT Dalarna når Katarina Gustavsson ska hon just underteckna de handlingar som verkställer kommunens beslut.

– Det är inga roliga papper att behöva underteckna, men jag måste göra det för vi har sett att de här restaurangerna inte tar tillräckligt ansvar nu under pandemin, säger Katarina Gustavsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer