Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eva Nordin, verksamhetschef på vårdcentralen i Mora, berättar om hur verksamheten anpassats till den rådande situationen. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Mora och Jokkmokk sticker ut i ökad smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Efter skolstarten ökade antalet covidsmittade i Mora kraftigt. Och antalet smittade är fortsatt högt sett till antal invånare i kommunen. Enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten har kommunen näst flest fall av covid-19 per invånare i landet.

Mora hade under förra veckan 16 fall av covidsmitta per 10 000 invånare. Jämfört med resten av landet så var det bara i Jokkmokk som andelen smittade var högre, där konstaterades 30 fall per 10 000 invånare under samma vecka.

I nuläget testas runt 80 personer om dagen. Det är för tidigt att tala om att någon topp skulle vara nådd enligt vårdcentralen i Mora.

– Vi vågar inte säga riktigt än att det planat av men det fortsätter inte öka i alla fall, säger Eva Nordin Olsson, verksamhetschef på Mora vårdcentral.

I klippet berättar Eva Nordin Olsson om hur verksamheten har anpassats till situationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet