Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Känns völdigt fint” – Se vad Moonica Mac tycker om att spela för dalapubliken Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Moonica Mac på hemmaplan: ”Det känns väldigt fint”

Uppdaterad
Publicerad

En lång Sverigeturné går mot sitt slut för artisten Moonica Mac från Torsång. Men först blir det två konserter i Falun, och förmodligen några skogsturer.

– Jag ser fram mot att hämta andan, säger hon.

– Jag kommer alltid hem när jag kommer till Dalarna även om jag inte har bott här på tio år, säger Lisa Brolander som gjort sig känd under artistnamnet Moonica Mac.

Hon kommer från Torsång och har under året släppt sin andra skiva och varit ute på Sverigeturné. Flera gånger har hon spelat för utsålda hus och i helgen är det dags att möta dalapubliken med två spelningar i Falun.

– Jag gillar att lämna lite utrymme för att spela på volley så kanske blir det något extra eller så blir det bara en extra go stund. 

Musikal till våren

Förutom spelningarna i Falun återstår bara en spelning sen väntar några veckors semester.

– Jag ser fram mot att hämta andan och bara få vara, det blir nog många turer i skogen.

Nästa år väntar nya utmaningar för Moonica Mac. Då ska hon spela en av huvudrollerna i musikalen Hair på Göta Lejon. Den andra huvudrollen spelas av ytterligare en dalartist, Victor Norén.

– Det känns lika spännande som skrämmande men jag gillar utmaningar. Senast jag gjorde något liknande var niornas kabaré i Mjälgaskolan, säger Lisa med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.