Thomas Hemstad är en av de gränsbor som för egen del ser fram emot att gränserna öppnas. Men gränsen mot Dalarna förblir stängd ett tag till. Foto: Sofie Lind

Dagspendlaren Thomas hoppas på gränsöppning: ”Skulle bli skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Hemstad är en av de gränsbor som bor i Sverige och arbetar i Norge. För egen del ser han fram emot att gränserna öppnas. Men i fredags kom beslutet att gränsen mot Dalarna förblir stängd ett tag till. Däremot har gränsen mot grannlänet Värmland öppnats.

Med rätt dokumentation, som ett intyg från sin arbetsgivare i Trysil, kommer Thomas in i det stängda grannlandet. Han bor annars i Gränsbo i norra Dalarna.

Varje vecka måste han testa sig för covid-19. Han berättar att det är blandade reaktioner från norrmännen när han åker över gränsen mot Sverige igen.

Coronaviruset i Dalarna

Fler län öppna för resor till Norge

Vid midnatt idag öppnades Norgegränsen för besök till och från flera län i Sverige. Invånarna i Kalmar- Östergötland- Örebro och Värmlands län är nu välkomna in till Norge.

Sedan tidigare var Blekinge, Skåne och Kronobergs län grönmarkerade i Norges lista på tillåtna områden. Men det förblir stängt mot Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet