Katarina Sörman är Postnords chef i Dalarna. Foto: Tomas Oneborg/TT & Magnus Liam Karlsson

Dalachefen om kritiken mot Postnord i Mora

Publicerad

Katarina Sörman chef för Postnord i Dalarna upplever inte att det är några generella problem med postgången i Mora. Men det kan finnas orsaker till att någon upplever att posten är sen.

– Vi kan ha dagar när många i personalen är sjuka, då kanske vi inte kan få ut all post på en och samma dag men då delas den posten ut dagen efter. Det kan också hända att det blir fel, att ett brev hamnar i grannens brevlåda i stället till exempel.

Angående Bengt Rosander som väntat på en kallelse från läkare som skickats med a-post så bekräftar Sörman att a-post ska komma fram dagen efter om det postats en vardag.

– Jag kan inte kommentera ett enskilt brev men har man problem så får man kontakta kundservice. Men vi gör mätningar som visar hur snabbt a-posten kommer fram och i dom har vi höga och bra värden.

Sörman beklagar att flera morabor upplever att postgången inte fungerar.

– Jag är jätteledsen för att det är så men för att vi ska få reda på om och vad vi gör för fel måste man kontakta kundservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.