Foto: SVT/Ellen Johansson

Dalarnas civila försvar byggs upp igen – statssekreteraren imponerad

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fick landshövding Ylva Thörn besök av justitiedepartementets statssekreterare Charlotte Svensson på residenset i Falun.

Besöket syftade till att se hur arbetet ser ut för att återuppbygga Dalarnas civila försvar och hur det arbetet fortlöper, något som Charlotte Svensson imponerades av.

– Jag är särskilt imponerad över att man har fått igång ett bra samarbete med näringslivet, så det är något som jag tar med mig hem och gärna sprider vidare till andra, säger hon.

Landshövding Ylva Thörn säger till SVT Nyheter Dalarna att de jobbar intensivt och har en bra grund i det krisberedskapsarbete, som redan pågår sedan flera år i länet.

– I dagsläget jobbar vi ju kontinuerligt och vi har planer som ligger fast. Vi tittar även på vilka risker och sårbarheter vi har i länet och hur den sociala riskbilden ser ut. Så vi vill ha en samlad lägesbild av vår situation som helhet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.