Nu gör Vasa comeback – Dalateatern spelar pjäs som pausades 2020

Uppdaterad
Publicerad

I dag hävs restriktionerna och nu ser arrangörer av kulturevenemang fram mot att kunna ta emot en större publik igen. Dalateaterns chef Daniel Rylander ser med tillförsikt fram mot att öppna upp igen.

– Utan ljudet av tassande barnsteg på väg in till en föreställning eller mumlet från vuxenpubliken är teatern en haltande plats, att få möta det igen kommer vara fantastiskt, säger Daniel Rylander, chef på Dalateatern.

Rylander säger att de kommer att öppna upp successivt, både bakom och framför kulisserna.

– Vi kommer till exempel  inte fylla salongen eller fikarummet det första vi gör, vi får se hur smittspridningen artar sig.

Framskjutna föreställningar

På grund av restriktionerna har föreställningar fått flytta fram och nu till våren kommer bland andra föreställningen Vasa att börja spelas igen. Men det är inte bara restriktioner som har ställt till det för teatern. Precis som många andra arbetsplatser har de varit hårt drabbade av sjukdom sen början av året.

– Vasa hade premiär hösten 2020 men har sen varit nedlagd på grund av restriktioner. När vi skulle ha nypremiär nu i januari men då blev det sjukdom i ensemblen som satt krokben för oss.

Nypremiären blir istället ikväll i Leksand.

– Jag ser fram mot att ta emot publik igen och kunna sälja biljetter utan restriktioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.