Anna Granquist berättar om hur det känns att få spela teater i coronatider. Foto: Anders Hansson, SVT

Dalateaterns coronagrepp – teater utomhus med begränsad publik

Uppdaterad
Publicerad

Kulturlivet har legat i träda under coronapandemin men nu börjar Dalateatern spela på utescenen i Folkets Park i Borlänge. Det mesta är redan utsålt, och det är inte så konstigt för publiken begränsas till bara 50 personer per föreställning pga coronapandemin.

Skådespelarna är ändå väldigt glada att de får en riktig publik över huvud taget. Det fanns tankar på att göra på annat sätt.

Pjäsen handlar om en kamp mellan det onda och det goda i en värld som upplever många hot, ungefär som i vår egen tid trots att den nyskrivna pjäsen ska utspela sig i framtiden. Det är mest ungdomar som spelar, en särskild satsning för att få upp intresset hos dem för att spela teater.

Se bilder från urpremiären i klippet och hör skådespelarna berätta om teaterpjäsen och hur det är att stå på scen inför en 50-hövdad publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet