Från vänster: Anders Björkman, ordförande Styrelseakademien Dalarna, Karin Ringsby, ordförande Företagarna Dalarna, Zilan Lawan, vice VD Dalkurd FF, Ylva Thörn Landshövding Dalarna, Ramasan Kizil, ordförande Dalkurd FF, Tomas Ahlbäck, Kontorschef Företag Nordea Dalarna.

Dalkurd får pris för jämställdhet och mångfald

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd FF har tilldelats det första Mångfaldspriset. Priset är tänkt att uppmuntra styrelser till insatser som främjar jämställdhet och mångfald.

Motiveringen lyder:

Med en tydligt uttalad strategi att mångfald är en ledstjärna för föreningen i stort, så har även styrelserna (både i föreningen och i det ägda aktiebolaget) samma strategi. Genom ett målmedvetet arbete består styrelserna idag av både män och kvinnor med olika etnicitet och bakgrund.”

Det nyinstiftade priset riktar sig till företag och organisationer i Dalarna. Priset kan gå till enskilda personer såväl som till styrelser eller valberedningar.

-För att stärka företagandet och utvecklingen i länet behövs ett tydligt jämställdhets- och mångfaldsfokus. Detta pris är ett bra sätt att stimulera det arbetet och jag vill gratulera Dalkurd FF till utmärkelsen, säger landshövding Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

Priset består av ett diplom och 15.000 kronor.

Mångfaldspriset är ett nyinstiftat pris av Styrelseakademien Dalarna i samarbete med Nordea.

LÄS MER: Så ser Dalkurds framgångsrecept ut

LÄS MER: Dalkurds framgångssaga blir dokumentärfilm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.