Följ med till Dans hemmakontor och se hur han får dagarna att fungera. Foto: Karl Barrsjö/SVT

Dan i Gagnef har jobbat hemifrån under pandemin: ”Man känner ju att man blir stel”

Uppdaterad
Publicerad

Dan Forslund har jobbat hemifrån till och från i 13 års tid på grund av de jobb han haft. När coronapandemin bröt ut i våras blev kontoret åter flyttat till sängkammaren.

Nu har han jobbat hemifrån i ett halvår, med ett litet avbrott i somras, och förutom problem med axeln och det sociala finns det inga saker att klaga på.

– Åtta timmar om dagen i en stol ger ju problem om man inte sitter bekvämt. Man känner ju att man blir stel i axlarna, säger Dan Forslund.

Men för att lösa det har Dan satt upp en stång i dörrposten som han sträcker ut kroppen med. Han har även provat att ha tangentbordet i knäet.

– Det kanske knakar till lite grann och man känner sig mjukare i axlarna.

Hur får du hemarbetet att fungera?

Pinnat inlägg

Här har du chansen att hjälpa andra hemmajobbare med dina bästa tips för att få tillvaron på hemmakontoret att blir bättre. Tack för att du delar med dig!

Joakim • Sa upp gymkortet och köpte ett gäng kettlebells, en stång för chins/pull ups (som i klippet) och ett maghjul. Kör ett pass på 30 min varje lunch. Tycker kontinuiteten av att köra det varje dag ger lika mycket som gymmet gjorde ett par gånger i veckan. Dessutom går arbetsdagen finemang för mig som annars har känslig rygg/axlar/nacke. Dessutom spar man tid och pengar.

HJ • Tänd massa ljus, en brasa om du kan och se till att ta pauser, fast du är hemma. Dagsljus på lunchen är bra, då kan man ta en långpromenad och sedan äta vid datorn istället.

Micke • Bor ut på landet med skogen som granne så vi kan ta en rejäl promenad i skog och mark mitt på dagen. Och med en stor mangårdsbyggnad finns det möjlighet att inreda ett bra kontor. Tack vare egna djur, odlingar, jaktmarker, fiskevatten, fiber och lantbrevbärare så finns det egentligen ingen anledning att åka hemifrån alls. Att behöva åka in till nån stökig stad, ja den tiden är förbi.
Allt jobb kan skötas hemifrån gården, möten sköts online med kamera, rejäl mat med bra kött finns nära till hands och varor från hela världen kan levereras direkt hem till farstun.

Det är en fantastisk tid vi lever i.

Bertils • Bra stol och promenader på lunchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet