Blender från Hudiksvall – ett av tre band som gör dubbla spelningar i Malung 2013.

Dansband dubblerar i Malung i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Tre av de 82 dansband som kommer att spela under Dansbandsveckan i Malung i sommar kommer att spela två gånger.

Det är första gången i arrangemangets historia som dansband får spela två gånger.

-Vi testar det här. Orsaken är att vår publik har bett oss att låta några av banden spela två gånger. Så nu provar vi om det kan få några av våra gäster att vilja stanna kvar under Dansbandsveckan lite längre, säger Lars Bälter som är marknadsansvarig för Dansbandsveckan i Malung.

Dansbandsveckan i Malung 2012

Banden som har valts ut är Blender, Casanovas och Sannex.

-De här banden är oerhört populära och lockar en väldigt bred publik, enligt Lars Bälter.

Kan det vara så att det här med dubbla spelningar beror på att Dansbandsveckan har bokat upp så många band – 82 stycken – att det inte finns så många kvar?

– Nej, det finns fortfarande många bra band kvar, inte minst i Norge. Men det här är ett sätt för oss att lyssna på publiken och testa hur det tas emot i praktiken.

De flesta av de 82 dansbanden kommer från Sverige, men arrangörerna har även bokat upp dansband från Norge, Finland och Danmark.

Dansbandsveckan arrangeras 14 till 20 juli då banden kommer att spela upp på Orrskogens Folkets Park på någon av parkens sex dansbanor.

Under Dansbandsveckan 2012 gjorde arrangemanget ett nytt publikrekord – sammanlagt 50.700 besök noterades under på de sju danskvällarna – en ökning med 2600 besök jämfört med året innan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan i Malung 2012

Mer i ämnet