Osäkert om det blir något gnussande i Malung i sommar. Lars Bälter säger att man följer utvecklingen och väntar med att ta beslut. Foto: SVT ArkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dansbandsveckan ställer inte in – ännu: ”Allt är bokat och klart”

Uppdaterad
Publicerad
Coronaviruset har slagit hårt mot dansbandsbranschen. Dansbandsveckan i Malung följer utvecklingen och väntar med beslutet kring om evenemanget kommer att bli av i mitten av juli eller inte.

Dansbandsveckan i Malung lockar nästan 100 000 besökare varje sommar. Allt är bokat och klart inför årets upplaga men frågan är om man som så många andra evenemang tvingas ställa in på grund av coronasmittan.

– Vi har en väldigt nära kontakt med myndigheter och blåljusorganisationerna och det blir väl i någon form av samråd med dem som vi tar det beslutet i så fall, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan

”Då kan vi inte köra”

Något beslut kommer dock inte att tas under varken april eller maj. Men om dagens restriktioner på inga folksamlingar över 50 personer kvarstår eller skärps ytterligare till sommaren tvingas man ställa in.

– Nej då kan inte vi köra. Men då är det myndighetsbeslut som styr vårar beslut och då blir det enkelt att fatta.

Att ställa in skulle betyda ett stort inkomstbortfall för många fler än bara arrangören.

– Vi en stabil ekonomi, vi har varit förutseende och ekonomiska under många år så vi går inte under. Men sen är det en fasansfull tanke om vi tvingas ställa in för det skulle vara ett dråpslag mot hela Malungsbygden. Den här veckan betyder så oerhört mycket för så många. Föreningar, företag, privatpersoner, hela bygden, säger Lars Bälter.

Fler sålda biljetter än i fjol

Biljettförsäljningen pågår och tvärtemot vad man skulle kunna tänka sig är det fler som köpt biljetter vid den här tidpunkten på året än i fjol.

– Men folk ringer varje dag och undrar hur vi resonerar. Vi har skjutit fram datumet för betalning för att ge gästerna möjligheten att avboka eller skjuta upp sin bokning till nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet