Dansbandsveckan över för i år: ”All time high”

Publicerad

I dag avslutas Dansbandsveckan 2018 i Malung och den har bjudit på mycket folk, god stämning och mycket dans – men inte lika mycket som i fjol.

Besöksantalet blev till slut knappt 41 000 personer, ett något lägre antal än i fjol, och det har sina förklaringar enligt Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan.

– Vi vet att det helt och hållet beror på värmen som gjorde att folk helt enkelt inte orkade gå på dans i samma utsträckning som förra året, säger han och fortsätter:

– Men det har varit fler husvagnar, husbilar och tält än vad vi någonsin haft, så det har varit fler människor på plats i år men det är kanske värmen tog musten ur många.

Polisen: Lugnaste veckan någonsin

Om man ser till brottsligheten har veckan varit väldigt lugn på den fronten, trots över 40 000 människor på samma plats.

– Jag fick en rapport från polisen i morse och han skrev till mig att det här var den lugnaste veckan någonsin ur polisiär utgångspunkt, så polisen är nog väldigt nöjda också, säger Lars Bälter.

”All time high”

Hur skulle du sammanfatta Dansbandsveckan 2018?

– All time high när det gäller människor i Malung! Sedan har det som sagt varit för varmt, alla har liksom inte orkat gå på dans, men det har varit kopiöst mycket folk, säger Lars Bälter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer