Hör grundaren Bertil Elfström berätta om beslutet som enligt honom kommer innebära svåra konsekvenser för Malungsbygden. Foto: Patrik Qvicker/SVT, Arkivbild

Dansbandsveckan ställs in – Grundaren: ”Värsta jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandsveckan i Malung, som förra sommaren hade drygt 40.000 besök, ställs i år in med anledning av coronapandemin.

– Det värsta jag varit med om under mina 35 år med Dansbandsveckan, säger grundaren Bertil Elfström.

Coronaviruset har slagit hårt mot dansbandsbranschen. Arrangörerna i Malung har avvaktat med att ta beslut om Dansbandsveckan och följt utvecklingen och smittspridningen i samhället.

Dansbandsveckan

Men på torsdagen kom beskedet. På en presskonferens meddelade man att årets dansbandsfest, som skulle ha arrangerats 12-18 juli, ställs in.

– Vi har sålt 1000 biljetter i förköp för totalt 1,5 miljoner kronor. Folk kommer att erbjudas återbetalning eller andra alternativ. Det hade krävts ett tillstånd för arrangemang på minst 5000 personer  för att vi skulle kunna genomföra detta. Och det är ju inte att hoppas på, särskilt inte för dans.

Att Dansbandsveckan nu ställs in betyder ett stort inkomstbortfall för många fler än bara arrangören.

– Ett hårt slag för Malung. Flera butiker har mellan 25 och 35 procent av årsomsättningen under Dansbandsveckan, säger Bertil Elfström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet