Kranskullan Sara Wadman och Kransmasen Joakim Kullberg presenterades 100 dagar innan vasaloppsveckan dar igång. Båda har gedigen bakgrund i Moras idrottsliv. Foto: Gunilla Wikström, SVT

Sara och Joakim blir kranskulla och kransmas

Uppdaterad
Publicerad

Skidåkaren Sara Wadman och fotbollsspelaren Joakim Kullberg, där har ni kranskulla respektive kransmas för 2018 års Vasalopp och Tjejvasa.

– Det känns fantastiskt roligt säger Sara Wadman, IFK Moras skidklubb om utnämningen.

– Jag ska ut och njuta, det kommer att bli en fantastisk vecka, säger Joakim Kullberg, IFK Mora, till SVT Nyheter Dalarna.

Dalarna – Vasaloppet 2018

Att det blev 21 åriga Sara Wadman som ska få lägga kransen runt herrvinnaren var ett självklart val enligt vasaloppsorganisationen. Sara har jobbat professionellt i Vasaloppets Hus, hon är social och ambitiös, säger man i sin motivering.

 – Jag har tidigare varit funktionär och även åkt loppen, så det blir kul att göra något annorlunda som har med Vasaloppet att göra, säger Sara.

Jubileumsår

För 23-årige Joakim Kullberg lyder motiveringen att han är en social och sympatisk person med goda ledaregenskaper. Han har även lagt ner många timmar för att hjälpa till vid Vasaloppets olika arrangemang.

Det blir också lite extra speciellt att vara kransmas just i år. Det är nämligen 30-årsjubileum för uppdraget när det gäller Tjejvasan.

– Det är stort att få bli jubilar, det ska bli jättekul, säger Joakim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Vasaloppet 2018

Mer i ämnet