Anders Södergren och Erik Andersson klarade de nio milen på 03:41:19. Foto: Henrik Hansson / Vasaloppet

De var snabbast i natten – först i mål på topptid

Uppdaterad
Publicerad

Långt före alla andra och på en riktigt bra tid gled Anders Södergren och Erik Andersson först över mållinjen efter att ha åkt de nio milen från Sälen till Mora på fredagskvällen. Bland damerna var Anna Jönsson Haag och Sanna Peterson Hallberg snabbast.

Anders Södergren som vann OS-guld i Vancouver 2010 åkte tillsammans med klubbkamraten från Hudiksvalls IF in ungefär 25 minuter före näst snabbaste lag. Tiden blev 03:41:19 och Nattvasan var över för Södergren och Eriksson långt innan midnatt.

– Det var ett härligt lopp, fint före idag. Men tyvärr frös drickat för både Erik och mig så vi har fått lite dåligt med vätska, sa Anders Södergren i Vasaloppets intervju efter målgången.

Snabbast bland damerna var Anna Jönsson Haag och Sanna Peterson Hallberg som var 15:e snabbast totalt med tiden 04:24:11.

Foto: Ulf Palm / Vasaloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.