Hur ser det ut med hygienrutiner där du gymmar? Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Dela med dig: Hur ser hygienrutinerna ut där du tränar?

Uppdaterad
Publicerad

Länets gym börjar återigen fyllas med folk när allt fler återgår till sina normala träningsrutiner.

Flera tittare har hört av sig till SVT Dalarna under sommaren och berättat om bristande hygienrutiner.

”Mitt gym håller pass där det inte är tillräckligt avstånd, maskinerna är svåra att hålla rena. De säger att de gör allt för att anpassa. Tyvärr känns det inte det tillräckligt, skriver en tittare till oss.

Hur ser det ut där du tränar? Känner du dig trygg att gå på gymmet igen eller har du hittat andra alternativa träningssätt?

Dela med dig av dina erfarenheter i vår chatt.

Hur ser hygienrutinerna ut där du tränar?

Pinnat inlägg

Tusen tack för att ni delar erfarenheter här. Om du har tips till redaktionen om enskilda gym som vi borde granska vidare, så ber vi dig mejla oss istället på dalarna@svt.se. Du får förstås vara anonym. Vi publicerar inte inlägg som namnger enskilda gym, eftersom de i den här chatten inte har möjlighet att bemöta eventuell kritik. Ett tips är, att i inlägget, dela en mer allmängiltig upplevelse. Nina Funke, ansvarig utgivare

HS • Tränar sent på kvällen så det är ganska tomt på gymmet då. Har handsprit med mig och använder efter varje maskin men jag är den enda som gör det. Nästan ingen torkar maskinerna efter sig och det finns varken handsprit eller ytdesinfektion framme, vad det finns i sprutflaskorna vet jag inte, förmodligen bara vatten. Påpekat bristen på handsprit men personalens svar är att handsprit en blev stulen.

E • Kan ni inte göra en större nationell granskning av detta? Hur kan gymmen tex permittera personal trots att de inte behövt stänga? Hur kan de få dra ner på städning och annat i dessa tider?

Åsa • På gymmet där jag tränar så håller vi avstånd och spritar varje station efter oss. Tyvärr är det en och annan som missköter detta, främst äldre besökare 😡

Merja Modin • Bytte gymmet mot dagliga lång promenader när tiderna med Corona var inne. Efter ca 2 månader fick känningar av höftartros, som tack! Är något äldre och brosket tog slut. Är nu tillbaka till gymmet igen med massa sprit på händerna och munskydd. För att slippa andas in diverse droppar svett mm. För man vet aldrig. Upplever gymmet som välskött med välfyllda sprit-spritflaskor som används flitigt. Gymmet har tjej gym som känns fräsch, tjejerna svettas och pustas mindre. En sak bara; kom inte och träna när du hostar! Man blir lite ledsen när man hör sånt. Har dock hänt bara en gång men då gick jag faktiskt hem.

Sven Berg • Det slarvas med städning o rengöring efter olika grupp pass. De som tränat tar lite Rengörings medel (ej desinficering) o drar av sin svettmatta pliktskyldigt så det ser bra ut. Hela mattan torkas inte inte heller använda redskap. Personalen låtsas som ingenting. 😎😨

Alva • Nej nej nej! Träna på gym i dessa tider, det gör man bara inte.
Jag tar promenader istället, både i staden och i skogen.
Då får jag även frisk luft och slipper trängsel. Skogen, det finns inget bättre, den har allt - lugn och ro, inre och yttre skönhet, erbjuder delaktighet i ett större sammanhang, visar på oändlighet, ger mening åt livet och skänker sammanhang.

Magnus Johansso • Jag var dum nog att nappa på ett erbjudande ett av gymmen här i byn hade. Kom, träffa PT och träna gratis de första två veckorna. Kände ganska snart aty det inte var bra. Några dagar senare kom coviden. Helt klart är gymmen utmärkta platser att sprida och skaffa sig smitta.

Leif • Stor skandal att FHM inte ställer krav på gymägarna och att myndigheter är ute och inspekterar. Gymmen har varit nerstängda i så gott som alla andra länder vilket säger det mesta.

S.N • Jag tillhör riskgrupp, tränar inte på gymmet längre. Slutade redan månaden innan corona utbröt i mars..ofräscha, slitna maskiner och lokaler. Har ingen aning om hur hygienregler och avstånd efterlevs nu.
Kör hemmaträning, laddat ner en app till mobilen med träningsprogram. Tack vare corona, har jag även tagit tag i löpträningen på allvar, sällan varit i så god kondition som nu! ;-)

Nisse • Lämna dom äckliga gymmen inomhus och nyttja dom möjligheter som finns ute i friska luften!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.