Foto: SVT

Hemligt varför SD-politiker utesluts

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Forslund som är informationsansvarig hos SD i Borlänge säger att det egentligen inte behövs några märkvärdigheter för att bli utesluten men han vill idag inte berätta varför tre av medlemmarna i Borlänge nu får lämna partiet.

Igår kom beskedet att tre tunga SD-politiker i Borlänge utesluts ur partiet.

Sverigedemokraternas informationsansvarige i Borlänge, Kjell Forslund, säger till SVT Nyheter Dalarna att man kommer att berätta varför men inte just nu och fyller i att nu får media hålla sig till den information som finns, men han tillägger:

– Det behövs inga märkvärdigheter för att bli utesluten ur partiet.

”Räcker med ett felaktigt uttalande”

På frågan om det är lågt i tak i partiet så svarar han:

– Det räcker om du gör ett felaktigt uttalande så kan du bli utesluten.

De tre i Borlänge som utesluts är Tony Nyberg, Kaj Löfvenhamn och Ann-Cathrin Löfvenhamn.

Politisk sekreterare i Landstinget

Tony Nyberg är bl  ersättare i kommunstyrelsen i Borlänge och ordinarie i Kulturnämnden. Kaj Löfvenhamn är bl a ersättare i kommunstyrelsen. Om de lämnar sina uppdrag eller inte har vi för tillfället inga uppgifter om.

Ann-Cathrin Löfvenhamn sitter bl a i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Borlänge och i landstingsfullmäktige. Hon är även politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Landstinget.

– Uppdraget som politisk sekreterare lämnar jag nu, säger hon till SVT.

Har inte bestämt sig

När det gäller platserna i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Borlänge och i landstingsfullmäktige är det fortfarande en öppen fråga om hon kommer att lämna dessa eller om hon fortsätter som politisk vilde.

-Jag har inte bestämt mej ännu, säger hon.

På frågan varför hon utesluts blir svaret:

-Ingen kommenatar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.