Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det tycker jag är ett jättebra förslag” – här testar väljaren Cecilia SVT:s lokala valkompass för Hedemora. Foto: Audrey Erath/SVT

”Förvånar mig jättemycket” – väljaren Cecilia om resultatet i SVT:s valkompass

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen släppte SVT sina valkompasser där väljarna kan testa sina åsikter mot partiernas i höstens alla tre val – till riksdag, kommuner och regioner. För väljaren Cecilia Aronsson från Vikmanshyttan blev resultatet en överraskning.

SVT Nyheter Dalarna åkte till Säter för att låta väljare testa SVT:s lokala valkompasser. Cecilia Aronsson testade att svara och klickade sig igenom frågor kring lokalpolitiken i Hedemora där hon bor. Hon fick hög matchning på Socialdemokraterna, men även en lika hög matchning på ett för henne otippat parti.

– Jag tycker att det är en bra check på att det man tänkt rösta på även överensstämmer med vad jag tycker i enskilda frågor. Jag tror inte att det här resultatet kommer ändra hur jag kommer rösta, inte nu när mina sympatier ändå bekräftades, säger hon.

I klippet: ”Det tycker jag är ett jättebra förslag” – här testar väljaren Cecilia SVT:s lokala valkompass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 i Dalarna

Mer i ämnet