SVT:s reporter Sofie Lind hälsar snön välkommen i Sälen. Foto: Sofie Lind

Nu faller snön över Dalarna – men stannar inte länge

Uppdaterad
Publicerad

– Nu börjar det hända grejer, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. Efter en lång mild septembermånad har kalluften kommit, och med i bagaget finns en stor näve snö som täcker så gått som hela Dalarna. Men den kommer inte ligga kvar speciellt länge.

I oktober vid den här tiden brukar det första snöfallet komma. I samband med att kall och mild luft möts. Men det är sällan något som stannar särskilt länge.

– Jag ser att det faller över i princip hela Dalarna nu. Den som gillar vinter får en appetizer, den som inte gillar får väl härda ut, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Men de som ogillar snö behöver inte härda ut speciellt länge. Redan under kvällen börjar det slå om, det väntas regn och mildare luft framöver, och då lär snön garanterat spolas bort.

Enligt polisen ser det hittills lugnt ut på vägarna, inga trafikstörningar eller olyckor inrapporterade vid lunch-tid på tisdagen.

Hur ser det ut hos dig? Skicka gärna en bild till oss när första snön faller. Adressen är dalarna@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.