Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Distansarbete kan göra en liten kommun mer attraktiv men innebär också fallgropar menar kommunföreträdare. Hör mer om det i klippet Foto: Anders Hansson /SVT

Smedjebacken fortsätter med distansarbete: ”Vill vara en modern arbetsplats”

Uppdaterad
Publicerad

Smedjebacken fortsätter att erbjuda distansarbete även efter pandemin. Kommunen tror att det kommer bli lättare att både rekrytera ny personal och få tillgång till nya kompetenser, samt att få behålla den personal man redan har genom att erbjuda den möjligheten. Nu har de tagit fram ett särskilt avtal som den som vill jobba hemifrån.

Pandemin har visat att det gått att jobba hemifrån för ganska många medarbetare och därför hör Smedjebackens kommun nu till de arbetsgivare som öppnar dörren för att distansarbete ska fortsätta vara en möjlighet.

– Vi vill gärna arbeta modernt och vara en arbetsplats i tiden, säger Ingemar Hellström (S) som är vice ordf i kommunstyrelsen och dessutom dess personalansvarige.

Han medger att hemarbete inte fungerar för alla, men kommunen vill ändå hålla möjligheten öppen. Det avtal som nu tagits fram är för att reglera distansarbetet.

I klippet ovan hör du personaldirektören berätta om distansavtalet och Ingemar Hellström berätta mer om hur kommunen tänkt när de kommit fram till att det ska finans ett distansavtal

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.