– Det finns en oro i bygden, men jag har väldigt mycket tillit till fjällanläggningarna och de åtgärder de vidtagit, säger Kjell Tenn (C), kommunalråd Älvdalens kommun. Foto: Patrik Qvicker/Sofie Lind/SVT

Distansundervisning efter sportlovet inte aktuellt i fjällkommuner: ”Kan snabbt ändras”

Uppdaterad
Publicerad

Flera regioner rekommenderar distansundervisning efter sportlovsveckan och särskilda rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset. I dagsläget gäller det sju regioner. Inte Dalarna.

Länsstyrelsen Dalarna rapporterar en ökad smittspridning i Idre och Sälen. Både bland bofasta och turister. Samtidigt som andra regioner inför särskilda rekommendationer finns det i nuläget inget sådant beslut i Dalarna. Varken i Malung-Sälens kommun eller Älvdalen är det i nuläget aktuellt med distansundervisning efter sportlovet.

– Som jag bedömer nu är det inte troligt att ha distansundervisning efter lovet men det kan snabbt ändras, säger Torbjörn Martinsson, skolchef Malung-Sälens kommun.

De särskilda rekommendationerna som införts har handlat om användning av munskydd i inomhusmiljöer och kollektivtrafiken samt distansundervisning veckan efter sportlovet.

”Vi har inte tagit ställning till det än, vi får följa med hur smittspridningen ser ut den här veckan i Sälen för att kunna ge besked nästa vecka.”, sa smittskyddsläkare Anders Lindblom till SVT Dalarna tidigare i veckan.

– Om trenden är att det ökar i veckan tror jag man har planer på hur man ska hantera det, säger Kjell Tenn (C), kommunalråd Älvdalens kommun.

Vi har sökt smittskyddsläkarna i Dalarna under onsdagen utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet