Foto: Malin Hoelstad/TT

Död tacka hittades fastfrusen i marken – kvinna får djurförbud

Publicerad

En kvinna hemmahörande i norra Dalarna har tilldelats djurförbud. Detta efter att Länsstyrelsen hittat en död tacka som hade frusit fast i marken, samt flera vanvårdade djur när man gjort kontroller vid upprepade tillfällen sedan 2014.

Bland annat så hittades två lamm i en källare, varav ett behövde avlivas omedelbart. Länsstyrelsen skriver vidare i beslutet att kvinnan har hållit nötkreatur, får, höns, katt och hund och vid samtliga kontroller har brister i fårhållningen konstaterats.

Brister som funnits är att djuren har varit oklippta, fåren har varit i behov av klövvård, djur har fått bo i smutsiga utrymmen och vissa av dem har inte heller fått mat och vatten som de behövt.

Förbudet gäller tills vidare

Kvinnan har även tidigare dömts för djurplågeri och Länsstyrelsen menar att det stöder ett beslut om djurförbud. Förbudet gäller tills vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer