Efter avancemanget till Allsvenskan – kommer Dalkurd att vara kvar i Dalarna?

Uppdaterad
Publicerad

I går blev drömmen om Allsvenskan verklighet för Dalkurd FF. Laget har på bara 13 år efter att klubben startades avancerat genom seriesystemet och slutligen nått slutstationen – Allsvenskan. Nu återstår frågan: Kommer Dalkurd att vara kvar i Borlänge nästa år?

Frågan gällande om klubben kommer att vara kvar i Dalarna om Dalkurd avancerar till Allsvenskan har varit en långt gången följetång det senaste året.

En upprörd ordförande

Efter matchen igår var det många känslor som florerade från spelare och andra involverade i klubben. Trots glädjen för avancemang till Allsvenskan lever frustrationen kring Borlänge kommun kvar, något som kan bli avgörande för om Dalkurd kommer att stanna i Borlänge.

 – Så länge det inte finns en godkänd arena i Borlänge kommer vi att leta vidare, men om det blir så att Domnarvsvallen blir godkänd då tar vi ett beslut då, säger Ramazan Kizil, ordförande i Dalkurd till SVT Nyheter Dalarna. 

Frustration kring Borlänge kommun

För att Borlänge kommun ska gå med på att rusta upp Domnarvsvallen vill man sedan drygt ett år tillbaka att Dalkurd ska skriva på ett sjuårsavtal om att stanna kvar i Borlänge. Samtidigt menar Dalkurd att man inte vill skriva på ett sådant avtal innan det finns en godkänd arena att spela på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.