Efter knarkfynd på skola – Nu har Mora kommun vidtagit åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett extra insatt möte har Mora kommun, tillsammans med Brottsförebyggande rådet och Polisen enats gemensam strategi i kommunen för att ingripa mot drogproblemen som uppdagats efter att narkotika hittats på en av kommunens skolor.

Problemet med droger aktualiserades för någon vecka sedan när det gjordes fynd av droger på Noretskolan i Mora och några elever fick söka vård. Noretskolan har hamnat i fokus, men det kan också finnas problem på fler skolor, enligt kommunen.

– Vi är naturligtvis oroliga över situationen och tar den på stort allvar och därför känns det bra att vi har en strategi att arbeta efter och att vi har ett så bra samarbete med polis och socialtjänst, säger Josephine Seveborg, biträdande rektor 7–9 på Noretskolan.

Information och utbildning till personal och föräldrar

Nu samarbetar kommunen, Polisen och Brottsförebyggande rådet, BRÅ, kring en strategi mot droganvändningen.

– Det handlar också om att bygga kompetens framöver med information och utbildning till föräldrar och personel, berättar Inga-Lena Spansk, skolchef i Mora kommun.

I början av februari kommer föräldrar och personal att bjudas in till informationsträffar och i början av mars kommer en större utbildning att erbjudas.

Se klippet med skolchefen Inga-Lena Spansk som berättar mer om samarbetet och situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.