Hör huvudskyddsombudet och bussföraren Madeleine Wibecker berätta om informationsbristen från bussbolaget. Foto: SVT

Efter kritiken – nu rullar extrabussar under rusningstrafik

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan åkte vår reporter med på den överfulla bussen mellan Falun och Enviken, men från och med i fredags torde tillgången på sittplatser vara betydligt bättre än tidigare.

Nu har det nämligen satts in extrabussar på den linjen under rusningstrafik, såsom det enligt avtalet ska göras när bussarna blir överfulla.

Ansvaret för att sätta in fler bussar delas mellan Dalatrafik och det bussbolag som sköter själva trafiken. Bussbolaget Keolis depåchef Kent Svens menar att det är en kommunikationsmiss som har gjort att bussen till Enviken har gått full allt för länge.

Informerades i fredags

Flera tittare ifrågasatte i vår chatt och på sociala medier varför inte bussförarna hade slagit larm om situationen, och i fredags fick Keolis bussförare en uppfräschning av rutinerna i ett informationsutskick från företagets ledning.

Hör huvudskyddsombudet och bussföraren Madeleine Wibecker berätta om informationsbristen i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.